본문 바로가기
Recipes

Black Forest Cake

by 7 Foodies 2024. 1. 21.

This black forest cake recipe is a classic version of the original cake with whipped cream and cherries.

Ingredients


2⅛ cups all-purpose flour
2 glasses of white sugar
3/4 cup unsweetened cocoa powder
1 and 1/2 teaspoons of baking powder
3/4 teaspoon of baking soda
3/4 teaspoon of salt
3 eggs
1 cup of milk
1/2 cup vegetable oil
1 tablespoon of vanilla essence

 

Topping:

2 (20 ounce) cans pitted sour cherries
1 cup white sugar
¼ cup cornstarch
1 teaspoon vanilla extract

Frosting:

3 cups heavy whipping cream
⅓ cup confectioners' sugar

Directions

Preheat oven to 350°F (175°C). Grease and flour two 9-inch round cake pans. Place parchment paper at the bottom. Place a medium bowl in the refrigerator to chill.

Mix flour, sugar, cocoa, baking powder, baking soda and salt in a large bowl. Add eggs, milk, oil and vanilla. Beat until combined. Pour the cake batter into the prepared mold.

Bake in the preheated oven until a toothpick inserted in the center comes out clean, about 35 minutes. Cool the layers in the pan on a wire rack for 10 minutes. Run a paring knife along the edges to loosen, then carefully turn out onto a rack to cool completely, 1 to 2 hours.

While the cake layers are baking, drain the cherries for the topping, reserving 1/2 cup of the juice. Combine reserved water, cherries, sugar, and cornstarch in a 2-quart saucepan. Cook on low heat and stir constantly until it thickens. Add vanilla and stir. Let it cool for 30 minutes at room temperature. Before assembling the cake, transfer it to the refrigerator to cool completely.

In a cold medium bowl, mix the whipping cream and sugar for the frosting. Beat on high speed with an electric mixer until stiff peaks form.

Using a long serrated knife, cut each cake layer in half horizontally. Cut a layer into pieces. set aside Using a pastry brush or your hands, gently brush loose crumbs from the top and sides of the remaining layer. Reserve 1 1/2 cups of frosting to pipe onto the cake. set aside

To assemble, place the cake layers on a cake plate. Spread with 1 cup frosting. Top with 3/4 cup cherries. Place the second layer of cake on it. Repeat the layers of frosting and cherry topping. Cover the third layer of cake and place the cake on top.

Apply the reserved cake flour on both sides of the cake. Pipe 1 1/2 cups of frosting into a piping bag fitted with a star decorating tip. Wrap the tube around the top and bottom edges of the cake. Pour the rest of the cherries on the cake with a spoon.

Store in the refrigerator before eating.

'Recipes' 카테고리의 다른 글

Japanese Christmas Cake  (0) 2024.01.21
Grandma's Corn Chowder  (0) 2024.01.19
Easy Chicken and Corn Chowder  (0) 2024.01.19
Leftover Corn Chowder  (0) 2024.01.19