본문 바로가기
Recipes

Grandma's Corn Chowder

by 7 Foodies 2024. 1. 19.

Grandma's Corn Chowder

This corn soup recipe was given to me by my husband's grandmother. She used to make it for him when she was a child and when we got married she gave me the recipe.
Collect all the ingredients.

Ingredients


½ cup diced bacon

4 medium potatoes, peeled and chopped

1 medium onion, chopped

3 cups cream-style corn

2 cups water

2 teaspoons salt

ground black pepper to taste

2 cups half-and-half

 

Directions

Cook bacon in a large pot over medium high heat until crisp, 5 to 7 minutes.

Drain and add the bacon and 2 tablespoons of oil to the pan.
Add potatoes and onions to the pot. Cook for 5 minutes, stirring occasionally. Add corn, water, salt and pepper. Bring to a boil. 

Reduce heat, cover, and simmer, stirring frequently, until potatoes are tender, about 20 minutes.
Heat half and half in a small saucepan until bubbling. Remove from heat just before it boils. Stir in the broth. 

Serve immediately.

 

'Recipes' 카테고리의 다른 글

Black Forest Cake  (0) 2024.01.21
Japanese Christmas Cake  (0) 2024.01.21
Easy Chicken and Corn Chowder  (0) 2024.01.19
Leftover Corn Chowder  (0) 2024.01.19